De positieve kant van dyslexie

Je zou het misschien niet zeggen maar dyslexie heeft ook zijn positieve kanten. De meeste dyslectici hebben dit zelf niet in de gaten omdat ze door de negatieve kant het meest belemmerd worden.

Veel dyslectici bezitten over eigenschappen waardoor ze toch in de wereld heel ver kunnen komen. Maar ze moeten de eigenschappen zelf ontdekken en gebruiken. Je krijgt ze niet in je schoot geworpen. De eigenschappen zijn niet speciaal want mensen die geen dyslexie hebben kunnen deze eigenschappen ook hebben.

Aan welke eigenschappen moet ik dan denken?
Bij deze eigenschappen moet je bijvoorbeeld aan de volgende dingen denken: ‘

  • Groot ruimtelijk inzicht.
  • Sommige dyslectici gebruiken bij het nadenken minder stappen als ze iets logisch moeten beredeneren, dit heeft als voordeel dat je snel een antwoord kunt bedenken op iets.
  • Veel dyslectici zijn erg creatief.
  • Sommige dyslectici zijn heel goed in organiseren. Ze kunnen vaak vooraf al problemen benoemen en oplossen. Ze staan bekend als de ‘regelneven.

Als je bij jezelf een paar eigenschappen hebt ontdekt, dan zie je dat je bepaalde dingen niet goed kunt omdat je dyslexie hebt. Maar je kunt ook weer heel veel dingen wel. En op deze manier kun je beter met je handicap omgaan.

Tot slot wil ik nog even het volgende zeggen: dyslexie brengt positieve kanten met zich mee maar dyslexie blijft een aandoening en is dus geen gave.

Geef een reactie